Het rijden in een auto is anno 2021 nog steeds mateloos populair. Dit zal de komende decennia ook nog wel zo blijven. Een auto geeft je namelijk ontzettend veel vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Daarnaast kan een auto je enorm veel tijd besparen als het gaat om vervoer. Dat een auto voor veel mensen van meerwaarde is spreekt dan ook behoorlijk voor zich. Toch is er de laatste jaren een shift gezien in het autorijden. Waar het vroeger heel normaal was om een auto aan te schaffen, zijn er tegenwoordig tal van opties als het gaat om autobezit. Zo kun je een auto leasen, kopen, lenen of zelfs delen! In deze blog vertellen we je alles over de populairste vormen van autobezit; leasen en kopen.

Auto kopen

Een auto kopen is nog steeds de meest gebruikelijke vorm van autobezit. Door een eigen auto te kopen is de auto daadwerkelijk in jouw bezit en geniet je de meeste vrijheden. Je kunt de auto zo lang in je bezit houden als je zelf wilt en daarnaast er mee doen en laten wat je wilt. Het grootste nadeel van het kopen van een auto is dat je hier behoorlijk veel geld aan kwijt bent. De initiële kosten zijn het hoogst van alle vormen van autobezit. Zo betaal je voor een Volkswagen ID3 minimaal €38.390. Dit is een bedrag dat niet veel mensen zomaar om handen hebben. Dit is dan ook de reden geweest dat andere vormen van autobezit enorm aan populariteit winnen de laatste jaren. Als je dit geld wel zomaar kunt ophoesten, dan is het kopen van een auto waarschijnlijk wel de beste oplossing in jouw situatie.

Auto leasen

Door een auto te leasen maak je in principe gebruik van de auto van iemand anders. Door te leasen zal de auto nooit volledig in jouw bezit zijn. Je kunt deze dan ook op geen enkel moment verkopen. Doordat je gebruik maakt van iemand anders auto kun je de auto echter wel goedkoper rijden dan wanneer je deze dient aan te schaffen. Als je kiest voor het leasen van een auto kun je daarom vaak ook in een duurdere auto rijden dan wanneer je zou kiezen voor een koop auto. Daarnaast is een leasecontract vaak van relatief korte duur. Hierdoor kun je bijvoorbeeld eens in de zoveel tijd in een nieuwe auto rijden. De variatie in vervoersmiddel is voor veel mensen dan ook een reden om te gaan leasen. Door de samenstelling van de leasecontracten kun je bijvoorbeeld drie maanden rijden in een Toyota Proace electric, om vervolgens over te stappen op een Volkswagen ID3.