Motor theorie-examens zijn voor veel mensen die graag een motorrijbewijs willen de ergste nachtmerrie. Ze moeten het examen afleggen om hun motorrijbewijs te halen, en ze moeten van tevoren alles weten wat er over te weten valt. Dit is natuurlijk erg logisch, want het is erg belangrijk om veilig op de weg te zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor de andere weggebruikers. Toch kan het best een uitdaging zijn om te oefenen voor je theorie examen voor de motor. Dit komt voornamelijk omdat je best een hoop informatie moet kennen en je waarschijnlijk van tevoren nog niet weet hoe het motor theorie examen er uit ziet. Gelukkig kan je hier verandering in brengen. De beste manier om te oefenen voor je motor theorie examen is namelijk door het nemen van een van de vele oefen theorie examens die beschikbaar zijn op websites. In deze blog gaan we het daarom hier over hebben. En we geven je wat informatie over hoe het motor theorie examen er uit ziet. Zo weet jij waar je aan toe bent tijdens je theorie examen voor de motor!

Wat je moet weten over het theorie examen voor de motor

Voordat we dieper ingaan op de verschillende soorten vragen die voorkomen op het theorie examen voor de motor, geven we je wat informatie over hoe het theorie examen voor de motor er uit ziet. Voordat je ergens aan begint, is het namelijk wel zo verstandig om te weten waar je aan begint! Het motor theorie examen bestaat uit 50 vragen in totaal. Hiernaast is er sprake van twee zogeheten testvragen, deze tellen niet mee voor je motor theorie examen maar zijn een soort test voor het CBR zelf. Zo weten zij later of ze deze vragen voor het examen kunnen gebruiken. In totaal heb je 30 minuten de tijd voor je motor theorie examen. Erna hoor je gelijk of je bent geslaagd of niet.

Vragen in het motor theorie examen

Er zijn verschillende soorten vragen die worden gesteld in het theorie examen voor je motor. Hiervan kun je er grofweg vijf verschillende onderscheiden. Waarschijnlijk de meest bekende is de zogeheten sleepvraag, hierbij krijg je een afbeelding te zien en moet je getallen naar de juiste plek in de afbeelding slepen. Dit kan met meerdere opties. Soms hoef je maar een getal in de afbeelding te slepen. Andere vragen die voorkomen tijdens het theorie examen voor je motor zijn normale invulvragen, ook wel open vragen genoemd. Tenslotte zijn er meerkeuzevragen en ja/nee vragen.

Oefenen voor je theorie examen voor de motor

Naast dat het natuurlijk erg belangrijk is dat je de stof goed beheerst, is het erg aan te raden om te oefenen voor je theorie examen motor. Dit kun je doen door online oefenexamens te maken. Door meerdere malen te oefenen met deze theorie examens, weet jij precies wat je kan verwachten tijdens je echte motor theorie examen!