Ben je op zoek naar een nieuwe tweedehands auto, maar wil je liever niet te veel voor betalen? Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren? De landen waar vanuit het meeste wordt geïmporteerd zijn België en Duitsland. Vooral bij onze oosterburen in Duitsland is het auto-aanbod enorm groot en liggen de prijzen vaak gemiddeld een stuk lager. Het importeren van een auto brengt wel enige kosten met zich mee maar in de regel valt dit mee en kunt u alsnog flink besparen met de aanschaf van een tweedehands import auto.

Auto’s zijn goedkoper in Duitsland gemiddeld

De Duitse automarkt is een stuk groter en dit is een van de redenen dat het een stuk voordeliger is om daar een auto aan te schaffen. Vooral wanneer we kijken naar auto’s uit een hogere prijsklasse of het middensegment dan kunnen we duidelijk zien dat de prijzen in Duitsland een stuk lager liggen, soms tot wel duizenden euro’s lager. Voor Nederlanders kan het daarom flink lonen om een auto te importeren, en bij onze oosterburen zijn er ook voldoende autobedrijven met een uitgebreid aanbod.

De import kosten vallen in de regel mee

Een auto kopen in Duitsland en naar Nederland importeren is echter niet kosteloos. U moet rekening houden met een aantal kosten. Allereerst moet er belasting worden afgedragen in de vorm van BPM. Dit moet betaald worden omdat de auto voor het eerst op de Nederlandse rijbaan verschijnt. Daarnaast moet er een RDW keuring plaatsvinden voordat u een Nederlands kenteken krijgt. En uiteraard moeten we het transport regelen van bijvoorbeeld Duitsland naar Nederland. Toch vallen deze kosten in de regel mee en loont het voor veel voertuigen nog steeds om te importeren vanuit Duitsland.

Hulp bij het importeren van een auto

Het is mogelijk om zelf aan de slag gaan met het importeren van een auto maar veel mensen ervaren dit toch als een complex proces waar ze het beste wat hulp bij kunnen inschakelen. Gelukkig zijn er voldoende professionele bedrijven beschikbaar waar u terecht kunt om hulp aan te vragen bij het importeren van een auto. Volg de link in dit artikel en u komt terecht bij een specialist in het importeren van tweedehands auto’s uit Duitsland.