Ook weer aan vakantie toe? Heerlijk is dat, hé? Het is natuurlijk heerlijk om een hotel te boeken en daar een paar nachten te overnachten. Een nadeel hiervan is echter wel dat je hoogstwaarschijnlijk niet zo veel te weten komt over de nabije omgeving. Dat is jammer, want het is natuurlijk wel leuk om de omgeving een beetje te verkennen. Heb je misschien al eens een keer nagedacht over het huren of kopen van een camper? Dit kent vele voordelen: ga je een camper kopen, dan kun je gaan en staan waar je zelf wilt. Dit betekent dat je niet meer vast zit aan slechts één plek, maar dat je er echt op uit kunt gaan. Dat is fijn! Een ander bijkomend voordeel is ook dat je flink op de kosten bespaard, ga maar eens na wat je kwijt bent aan een paar dagen hotel. Kortom, een vakantie met de camper is ideaal. Hoe kun je hier een geslaagde vakantie van maken? Dat vertel ik je allemaal in dit artikel.

Kopen of huren?

Oké, toen ik je vertelde dat je op de kosten bespaarde is logischerwijs wel afhankelijk van hoeveel gebruik je van plan bent om te maken van je camper. Als je van plan bent om veel vaker te gaan met de camper is het de investering waard en zul je de kosten uiteraard terugverdienen. Ben je echter zoekende of een camper wel wat voor jou is of ben je van plan eenmalig gebruik te maken van een camper, dan kun je ook een camper huren.

Een geschikte camper kiezen

Als het om campers gaat, is de keuze reuze. Er zijn namelijk campers te vinden in alle soorten en maten, waardoor de zoektocht eindeloos lang kan duren. Je hebt hele grote, maar ook kleine campers. Jouw keuze kan hierbij afhankelijk zijn van de grootte van het gezin. Als je kinderen hebt, neig je waarschijnlijk naar een wat grotere camper. Houd er echter wel rekening mee dat het lastiger is om een geschikte parkeerplek te vinden voor jouw caravan. Ook als je rekening moet houden met het budget is het goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

Waar ga je heen?

Het is verstandig om je te verdiepen waar je heen gaat, voordat je gaat. Als je naar het buitenland gaat, is het belangrijk om je te verdiepen in de regels van het desbetreffende land omtrent het kamperen.

Camperplaats of camping?

Als je een camper hebt, kun je zowel je camper plaatsen op een camperplaats of camping. Hier is het afhankelijk van je eigen voorkeuren, behoeftes en belangen. Als je gebruik wilt maken van voorzieningen of je zoekt een leuke plaats voor de kinderen, kun je beter naar een camping gaan. Is het slechts om te overnachten is een camperplaats prima.

Meten = weten

Voordat je weggaat, weet altijd hoe zwaar, hoog en lang je camper is.

Geen losse spullen

Het is fijn om alle losse spullen op te bergen, want 3x raden wat er gebeurt als jij met de camper over een rotonde of drempel rijdt.

Bonus Tips:

  • Gebruik de waterpas in de camper.
  • Sluit de elektra aan, open de gasfles en sluit af.
  • Neem een reserve gasfles mee.
  • Download een gratis camperplaats app.