Als je gaat verhuizen en een professioneel verhuisbedrijf inhuurt om je te helpen, zijn er enkele dingen die je kan doen en andere dingen die je niet moet doen om het proces te versnellen. Een soepele verhuizing is het resultaat van iedereen die samenwerkt, en dat betekent dat je moet weten wanneer je een handje moet helpen en wanneer je uit de weg moet gaan.

Hieronder staan ​​een paar punten die jouw verhuisbedrijf graag zou willen dat jij weet.

1) Niemand houdt van verrassingen op verhuisdag

Deze tip moet worden behandeld wanneer jij jouw verhuis schatting krijgt, en het is super belangrijk, dus het is het vermelden waard. Als je omvangrijke voorwerpen hebt, zoals een piano, koelkast of bubbelbad, die moeten worden verplaatst, zorg er dan voor dat je dit aan jouw verhuisbedrijf meedeelt. Voor sommige items zijn extra voorbereidingen, uitrusting of mannen nodig om te verhuizen, dus het is nooit een goed idee om je professionele verhuizer te ‘verrassen’ met onverwachte items.

2) Bereid je voor op de aankomst van de verhuizers

Woon je in een appartementencomplex met een lift? Kan de verhuiswagen gemakkelijk toegang krijgen tot jouw huis? Neem voorafgaand aan de verhuisdag even de tijd om na te denken over waar de verhuiswagen gaat parkeren en hoe de route van en naar de vrachtwagen eruit ziet. Als je een parkeer- of lift vergunning nodig hebt van jouw gebouwbeheerder, zorg er dan voor dat je dat ruim van tevoren doet.

3) Zorg dat het inpakken vóór de verhuisdag klaar is

Als je ervoor kiest om zelf in te pakken, zorg er dan voor dat dit voor de verhuisdag is voltooid. Dat betekent dat alle dozen zijn afgeplakt en correct zijn geëtiketteerd. Om het nog sneller te laten gaan, stapel je al je ingepakte dozen netjes op een centrale plek in huis, zoals de garage of de woonkamer, zodat het personeel van het verhuisbedrijf ze gemakkelijk op de verhuiswagen kan laden. Pro-tip: gebruik nooit plakband op de dozen. Gebruik in plaats daarvan verpakkingstape.

4) Verpak geen zware voorwerpen in grote dozen

Er zijn richtlijnen voor wat je om een ​​bepaalde reden in welke maat dozen moet doen. Items die zwaar zijn, zoals boeken, moeten in kleine dozen worden gedaan. Artikelen die relatief licht zijn, zoals kussens en dekens, kunnen in grotere dozen.

5) Plan om aanwezig te zijn op de verhuisdag

Jij of iemand die je kent en vertrouwt, moet de hele verhuisdag beschikbaar zijn voor het geval de verhuizers vragen hebben over wat ze wel en niet moeten verhuizen. Bovendien moet een verantwoordelijke volwassene aanwezig zijn om al het papierwerk van de verhuizer te ondertekenen.

6) Laat de verhuizers werken

Je denkt misschien dat je helpt als je een handje helpt om de koelkast te verplaatsen, maar het is meestal beter om uit de buurt te blijven. Je kan de verhuizers van Budget Verhuisservice naar de juiste kamers leiden en vragen beantwoorden, maar laat daarnaast de professionele verhuizers het zware werk doen zodat alles zo soepel mogelijk verloopt.