De auto-industrie blijft zich continu ontwikkelen en vernieuwen. Ook in 2023 zullen er weer nieuwe trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van auto’s. In dit artikel bespreken we vier autotrends van 2023. Schaf jij binnenkort een elektrische auto aan of laat jij een voertuigvolgsysteem inbouwen in je auto?

Voertuigvolgsystemen en beveiliging

Een trend die we ook in 2023 zullen zien is het gebruik van voertuigvolgsystemen. Dit zijn systemen die uw auto kunnen lokaliseren en volgen. Voertuigvolgsystemen worden steeds geavanceerder en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het opsporen van gestolen auto’s. Ook kunnen voertuigvolgsystemen worden gebruikt om het rijgedrag van bestuurders te monitoren en zo de verkeersveiligheid te verbeteren.

Elektrische auto’s

De trend van elektrische auto’s zal zich in 2023 voortzetten. Steeds meer automerken zullen elektrische modellen op de markt brengen. De verwachting is dat het aanbod van elektrische auto’s in 2023 verder zal groeien. Ook wordt er verwacht dat de actieradius van elektrische auto’s verder zal toenemen.

Autonoom rijden

Autonoom rijden wordt steeds meer werkelijkheid. In 2023 zullen er meer automodellen op de markt komen die deels autonoom kunnen rijden. De technologie achter autonoom rijden wordt steeds geavanceerder, waardoor het mogelijk wordt om steeds meer taken aan de auto over te laten.

Veiligheid blijft een belangrijk thema

Veiligheid blijft een belangrijk thema in de auto-industrie. Er wordt verwacht dat er in 2023 meer aandacht zal worden besteed aan actieve veiligheidssystemen, zoals het voorkomen van ongevallen. Daarnaast zullen passieve veiligheidssystemen, zoals airbags, verder worden ontwikkeld.