Reesttours schoolreisjes - Bataviawerf Lelystad

BATAVIAWERF LELYSTAD

Een scheepswerf met bijzondere ambities Voor scholen is de Bataviawerf een geliefde schoolreisbestemming. Op de Bataviawerf in Lelystad komen twee thema's uit de historische Canon van Nederland aan bod. De Verenigde Oost-Indische Compagnie staat centraal op de werf, maar ook zeeheld Michiel de Ruyter komt aan bod. Mede aan de hand van de nieuwste film over Michiel de Ruyter is het zeer interessant om een kijkje te nemen op de werf. Beide verhalen worden verteld aan de hand van de te bezichtigen schepen: het VOC-schip de Batavia en de open constructie van het admiraliteitsschip de 7 Provinciën. Door de leuke setting en de activiteiten wordt op de Bataviawerf het nuttige met het aangename gecombineerd. Zo wordt er al spelenderwijs geleerd over de VOC. Ook op het gebied van bijvoorbeeld hout- of metaalbewerking kunt u bij het ambachtelijk vakmanschap op de werf de ogen uitkijken.

Het is mogelijk de schoolreis aan de Bataviawerf aan te vullen met een workshop bij een van de ambachten. Het biedt een leuke extra activiteit in het programma en laat de leerlingen kennismaken met het ambacht en hun eigen vaardigheden. De Bataviawerf biedt diverse mogelijkheden aan zoals een workshop knopen, beeldsnijden of smeden. De workshops duren gemiddeld één uur en kunnen er al bij gereserveerd worden vanaf € 5,00 p.p.!

Liever de leerlingen zelf op ontdekking laten gaan over de werf? Ook dat kan met een speurtocht! Aan de hand van de uitgezette speurtocht gaan de leerlingen zelf op pad over de werf en het schip de Batavia. Door het volgen van de vragenlijst komen ze langs de verschillende ambachten en over het gehele schip, waarbij ze eenmaal op de juiste plek gekomen een vraag dienen te beantwoorden.


Opties:
Workshop smeden / beeldsnijden / knopen à € 5,00
Speurtocht à € 1,50


Website:
http://www.bataviawerf.nl/
Mogelijke reisdata: Het gehele jaar geopend!

Prijs vanaf: € 15,00 p.p.


Aankomst park: 10:00 uur
Vertrek park: 15:00 uur

Tijden kunnen in overleg worden gewijzigd.

Contact gegevens

Dhr. Mevr.


Bij het aanvragen van een offerte van een dagtocht gaat u automatisch akkoord met onze Algemene vervoer- en reisvervoersvoorwaarden