Reesttours.nl - Touringcar verhuur dagtochten - Den Haag en Scheveningen'
Reesttours.nl - Touringcar verhuur dagtochten - Den Haag en Scheveningen
Reesttours.nl - Touringcar verhuur dagtochten - Den Haag en Scheveningen
Reesttours.nl - Touringcar verhuur dagtochten - Den Haag en Scheveningen

DEN HAAG EN SCHEVENINGEN

Panorama Mesdag
Boven op het Seinpostduin, toentertijd het hoogste duin van Scheveningen, werd ter plekke het uitzicht op een glazen cilinder getekend. Door er papier omheen te leggen, kon een platte weergave worden gemaakt. Door een lichtbron in het midden van de cilinder te zetten, kon de scène ook op het doek worden geprojecteerd.
De glazen cilinder die destijds gebruikt is om het panorama te schilderen, staat nog steeds in het midden.
Nadat alle voorbereidingen voltooid waren, kostte het Mesdag en zijn assistenten nog vier maanden om het kunstwerk in te schilderen. Théophile de Bock richtte zich vooral op de lucht en de duinen, Breitner schilderde de cavalerie die op het strand aan het oefenen is en Blommers was verantwoordelijk voor de moeder met haar dochter die achter de afscheiding toekijken. Sientje Mesdag schilderde samen met Breitner het dorp Scheveningen. Mesdag zelf hield zich bezig met de boten en de zee.
Op het panorama heeft Mesdag zijn vrouw Sientje geschilderd in plaats van een handtekening wat gebruikelijk is op panoramaschilderijen. Ze zit op het strand onder een witte parasol voor haar schildersezel tussen de bomschuiten.

De Haagse Markt
De Haagse Markt of "Haagse Mart" is de grootste markt van Nederland, gelegen in Den Haag op de scheidslijn van de wijk Transvaal en de Schilderswijk. Volgens de gemeente is het de grootste markt van Europa. Het marktgebied ligt aan de Herman Costerstraat, tussen het Hobbemaplein en de Hoefkade. De markt is vier dagen per week geopend: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Programma
Om 08:00 uur vertrekken wij vanaf de door u gewenste opstapplaats, om rond 10:30 uur aan te komen in Den Haag, waar wij desgewenst Panorama Mesdag of De Haagse Markt bezoeken, de grootste multiculturele markt van Nederland. Na een korte stadstour vervolgen wij onze weg richting Scheveningen, dé badplaats van Nederland, waar wij nabij de boulevard stoppen om u de vrijheid te geven lekker uit te waaien, te wandelen over de boulevard, een bezoek te brengen aan de heropende pier én een heerlijke lunch te genieten in één van de vele strandtentjes. Om 17:30 uur aanvaarden wij onze terugreis om tegen 20:00 uur weer terug te zijn op de opstapplaats.
Mogelijke reisdata: Het gehele jaar in overleg; bij bezoek aan de Haagse Markt uitsluitend op maandag, woensdag, vrijdag of zaterdag

Prijs vanaf: € 16,00 p.p.

Reis inclusief:
Vervoer per luxe touringcar Koffie en thee met wat lekkers tijdens de heenreis Reserveringskosten

Reis exclusief:
Lunch op de boulevard van Scheveningen

Aankomst tijd: 10.30 uur
Vertrek tijd: 17:00 uur

Tijden kunnen in overleg worden gewijzigd.

Contact gegevens

Dhr. Mevr.


Bij het aanvragen van een offerte van een dagtocht gaat u automatisch akkoord met onze Algemene vervoer- en reisvervoersvoorwaarden